Vrije Vlinder
Butterfly coaching

Heling door creativiteit
voor kinderen en volwassenen

Healing through creativity 
for children and adults

In de 2 prentenboeken over Harty worden veel gevoelens besproken. Bij de verwerking van het 2e prentenboek kan de vraag gesteld worden:
Krijg jij wel eens een cadeau? Ben je er blij mee? Wat geef jij aan een kind dat jarig is? Mag jij wel eens op een kinderfeestje komen?

Door zulke vragen te stellen kun je een probleem in het gezin of in de ontwikkeling van het kind signaleren!

HARTY PARTY

De Harty Party is speciaal ontworpen om de goede relatie tussen kind & mama (lees ook: ouder/opvoeder) te begeleiden. 

Voorop staat het kind.

En.... mama gaat nog beter leren luisteren naar haar kind!


Harty heeft een hele speciale "tool" ontwikkeld om kind & mama te leiden naar een hart tot hart relatie als het gaat om het gevoel vanbinnen.....


Mieke heeft allerlei ideeën die kinderen uitlokken om hun gevoelens te laten zien! Ze betrekt ook eventueel de ouders/verzorgers erbij en heeft als doel dat kind & mama/opvoeder samen in gesprek komen over hun gevoel vanbinnen.

Leeftijd 4 t/m 9 jaar.

Prijs: €105,--- excl.. 9% BTW en reiskosten. 
Tweede workshop in dezelfde locatie (bijvoorbeeld in de parallelgroep van de peuterspeelzaal/basisschool/kinderdagopvang/ kinderhuis) € 55,-.

Volledige vergoeding kun je krijgen als jouw kind via de gemeente in Zeeland of Brabant een beschikking krijgt. Vraag bij je gemeente naar begeleiding voor je kind van Vrije Vlinder (SKJ registratie). 
Mieke Beiler en Melanie Lukassen geven begeleiding aan kinderen.

Even alles op een rijtje:

* Ieder kind heeft een eigen verhaal en een eigen achtergrond.. Werken en spelen rondom het prentenboek van Harty geeft ruimte aan ieder kind die iets wil delen over de gevoelens "vanbinnen", die vaak zo moeilijk benoemd kunnen worden....


* Ieder kind wil zich graag veilig voelen en gehoord en erkend worden. 


* Het programma van Harty biedt veel veiligheid en een luisterend oor. 


* Harty party is een programma dat kinderen helpt om de sociaal-emotionele ontwikkeling te begeleiden.

* Met o.a. voorlezen, de vlinder drukproef met verf, een zelfgeschreven lied zingen met de kids; op de foto met Harty;  wafels in de vorm van een hart bakken en versieren! 

Het HARTY Vlindercircus is een programma dat we aansluitend doen als er voldoende ruimte is! Het circus van Harty is een interactief programma waar elk kind aan mee kan doen!!!

WIL JE OOK EEN HARTY PARTY BIJ JOU IN JE WOONPLAATS? Vraag hier meer info aan!

Het HARTY Vlindercircus is een programma dat we aansluitend doen als er voldoende ruimte is! Het circus van Harty is een interactief programma waar elk kind aan mee kan doen!!!

Ouderbetrokkenheid vergroten binnen de basisschool?


Vraag een HARTY PARTY aan door Mieke uit te nodigen met haar 2 prentenboeken boordevol gevoelens! 


Mieke kan op verzoek 's avonds spreken over een van haar onderwerpen 

(klik hier) op de ouderavond binnen de basisschool.


Je kunt de 2 prentenboeken van Harty hier bestellen

Over de prentenboeken van HARTY:

De uitgever gaf de volgende beoordeling: "Dat je je vanbinnen anders kunt voelen dan dat je van buiten laat zien is voor volwassenen een bekend gegeven. Voor kinderen is dat minder duidelijk. Het kan dus lastig zijn om dit met je kind te bespreken. Met dit boek  heb je een prachtige tool ontwikkeld die kinderen kan helpen zich beter te uiten! Goed gedaan."

Voor deel 2 gaf de Uitgeverij deze beoordeling:

"Ook in dit vervolg op de avonturen van Harty bied je jonge lezers een aansprekend en leerzaam verhaal. Opnieuw maak je kinderen goed duidelijk dat ieder zijn eigen karakter en gaven heeft, wat ik een belangrijke en waardevolle les vind. Door vragen te stellen in de tekst laat je jonge lezers ook bewust nadenken over die les en bouw je op een speelse manier interactieve elementen in. Kinderen kunnen, net als bij het vorige boek, het geleerde meteen in de praktijk brengen door op kleurplaten emotie aan te geven. Hiermee rond je het verhaal perfect af. Ik verwacht dat kinderen de les die jij biedt vlot zullen oppakken, omdat de gebeurtenissen in het verhaal dicht bij de belevingswereld van kinderen staan. De sprekende afbeeldingen zijn opnieuw van hoge kwaliteit en maken een schitterend geheel van dit boek, dat kinderen helpt emoties te herkennen en hiermee om te gaan."OP DE COVER STAAT:


Mieke heeft in haar leven veel ervaringen opgedaan over gevoelens die je kunt laten zien of voor jezelf kunt houden. Doordat zij en haar man vele jaren samen als reizend koppel door vele landen trokken, ontmoetten ze verschillende mensen die eigenlijk allemaal eenzelfde ding gemeen hadden: Je kunt je gevoelens verstoppen of je kunt ze laten zien! Mieke wil graag met Harty laten zien dat openheid kan leiden tot bijzondere vriendschappen!


Mijn eigen aanbeveling voor de prentenboeken van Harty zou ik graag nog uit willen breiden:

Omdat ik veel coaching geef aan vrouwen met een traumatisch verleden, merk ik dat kindertrauma's beter bespreekbaar worden als ik het 

voorbeeld van "Harty-die-haar-gevoel-vanbinnen" laat zien.

Lees hier een stukje uit het eerste prentenboek "Mijn allerbeste vriend", van Mieke:


“Ik ben een vlinder. 

Kun je dat zien? 

Ik lijk wel op een vlinder, 

maar ik ben anders. 

Toch vinden de anderen mij leuk en aardig.”