Uitzending interview Radio 

Kindercoaching

WELKOM bij Kindercoaching van Vrije Vlinder!

Ieder kind is UNIEK.

Er is veel ruimte voor eigen creativiteit.

* We sluiten aan bij de eigen unieke ontwikkeling van het kind.

* Met behulp van mijn prentenboeken over de avonturen van Harty.

* In de natuur, op het strand en in het bos.

* Met muziek & beweging,

en andere creatieve werkvormen: werken met verf, klei, papier en karton en textiel.


Elke ouder ziet zijn/haar kind het liefst lachen, spelen en vol zelfvertrouwen door het leven gaan. De realiteit is helaas soms anders. Er zijn sociaal-emotionele problemen:

Je kind is snel van slag of raakt gefrustreerd, zit niet lekker in zijn/haar vel en kan thuis, en/of op school de draai niet vinden. Je hebt misschien geen idee wat er aan de hand is…klik hier om contact te komen met Mieke

Wanneer je het gevoel hebt dat je gezin in een negatieve spiraal terecht is gekomen/dreigt te komen, is Vrije Vlinder Coaching een mooie handreiking!

Ik wil je graag begeleiding geven bij het leren luisteren naar wie jij bent! Kijk hoe ik spelenderwijs jou weer dichter bij je kind te breng! De coaching vindt plaats bij jou thuis, of op locatie! Kijk voor de gegevens hier.

Mieke Beiler was jarenlang

leerkracht in het reguliere en

speciale basisonderwijs (o.a. dove en slechthorende kinderen).


Tarieven:

* Begeleiding/coaching

Voor de leeftijd t/m 18 jaar wordt €65,- per uur berekend. Voor financiering kan er een PGB aangevraagd worden bij de gemeente of contact opgenomen worden met Stichting Inzet voor Zorg waar Vrije Vlinder onderaannemer is. Als je in Zeeland of Brabant woont kun je direct contact opnemen met je gemeente om begeleiding aan te vragen van Vrije Vlinder. Dan kun je alle kosten volledig vergoed krijgen!


Mieke Beiler werkt samen met SKJ geregistreerd ambulant begeleider Melanie Lukasse.


Drs. Marrie van der Feen (psychologe) van Stichting Petra is bereid om Vrije Vlinder met raad en daad terzijde te staan voor behandeling en de diagnose stelling.


* Voor spreekbeurten kunt u contact opnemen via het contactformulier!

Mieke spreekt graag over:

Het herstel van de basisveiligheid van het kind;

Luisteren naar je kind;

Herstel van ouder-kind relatie;

Voorkomen van kindertrauma's.

Een van de onderwerpen waar Mieke graag over spreekt is :

"Help! Hoe ga ik om met de emotie van mijn kind!"


Jij mag zijn wie je bent

om te worden wie je bent,

maar nog niet kunt zijn;

en je mag het worden

op jouw manier

en in jouw tijd

Jij bent uniek,

Weet je dat al?

Heling voor baby en peuter

Heling

door middel

van muziek & beweging & ritme en andere vormen van creativiteit

voor baby,

peuter-

en basisschool-

leeftijd.

Heling voor kinderen van basisschoolleeftijd

Soms komt de ouder-kind relatie in een negatieve spiraal terecht door o.a. de druk van buitenaf (na een traumatische ervaring of ramp) of vanwege hechtingsproblemen als gevolg van verlatingsangst/hechtingsangst.

Door uiteenlopende oorzaken zoals emotionele verwaarlozing, misbruik, seksuele/verbale intimidatie kan een kind uit balans zijn geraakt. Er is dan te weinig hechting tussen moeder en kind.

Er worden vaak al te vroeg prestaties van het kind gevraagd die het kind en de ouders in een kramp brengen. Het kind kan tijdens de coaching helemaal KIND ZIJN! Ouders krijgen de tijd om hun kind weer van de goede kant te bekijken en de liefdeband wordt verstevigd! En daar gaat het om! Herkenning, erkenning, acceptatie en zelfvertrouwen (terug)krijgen.

Volledige vergoeding kun je krijgen als jouw kind via de gemeente in Zeeland of Brabant een beschikking krijgt. Vraag bij je gemeente naar begeleiding voor je kind van Vrije Vlinder (SKJ registratie).

Mieke Beiler en Melanie Lukassen geven begeleiding aan kinderen.

Harty Party

De Harty Party is speciaal ontworpen om de goede relatie tussen kind & mama (lees ook: ouder/opvoeder) te begeleiden.

Voorop staat het kind.

En.... mama ga​at​ nog beter leren luisteren naar haar kind!​​


WIL JE OOK EEN HARTY PARTY BIJ JOU IN JE WOONPLAATS? Neem hier contact op!


Het HARTY Vlindercircus is een programma dat we aansluitend doen als er voldoende ruimte is! Het circus van Harty is een interactief programma waar elk kind aan mee kan doen!!!

Ik ben een paragraaf. Klik éénmaal om je eigen content in te voeren. Je kunt het lettertype, de regelhoogte, kleur en nog veel meer aanpassen door een gedeelte te selecteren en een van de opties in de werkbalk te kiezen.

Harty heeft een hele speciale "tool" ontwikkeld om kind & mama te leiden naar een hart tot hart relatie als het gaat om het gevoel vanbinnen.....

Mieke heeft allerlei ideeën die kinderen uitlokken om hun gevoelens te laten zien! Ze betrekt ook eventueel de ouders/verzorgers erbij en heeft als doel dat kind & mama/opvoeder samen in gesprek komen over hun gevoel vanbinnen.

Even alles op een rijtje:

* Ieder kind heeft een eigen verhaal en een eigen achtergrond.. Werken en spelen rondom het prentenboek van Harty geeft ruimte aan ieder kind die iets wil delen over de gevoelens "vanbinnen", die vaak zo moeilijk benoemd kunnen worden....

* Ieder kind wil zich graag veilig voelen en gehoord en erkend worden.

* Het programma van Harty biedt veel veiligheid en een luisterend oor.

* Harty party is een programma dat kinderen helpt om de sociaal-emotionele ontwikkeling te begeleiden.

HARTY PARTY

HARTY PARTY met wafels in de vorm van een hart bakken en versieren!

Harty Party

De vlinder drukproef met verf.

Creatieve tip! VOUW EEN GROOT WIT PAPIER VAN a4 OF a3 FORMAAT DUBBEL. LAAT JE KIND OP DE ENE HELFT MOOIE KLEUREN VERVEN. DAARNA VOUW JE HET BLAD PAPIER WEER DUBBEL. ALS JE HET OPENT ZIE JE 2 PRACHTIGE GELIJKE DELEN.

Je kunt van het dubbelgevouwen blad ook 2 vlindervleugels knippen! Dit is een prachtige illustratie en creatieve verwerking bij het eerste deel van het prentenboek "Mijn allerbeste vriend"!

Harty Party

Op de foto met Harty!


WIL JE OOK EEN HARTY PARTY BIJ JOU IN JE WOONPLAATS? 


Neem contact op met Mieke

e mail: [email protected]Harty Party

 Zingen en dansen!

HARTY Vlindercircus

HARTY Vlindercircus is een programma dat we aansluitend doen als er voldoende ruimte is! Het circus van Harty is een interactief programma waar elk kind aan mee kan doen!!!