top of page
nieuwe Tekening_edited.jpg

WELKOM !

Goed nieuws!!!

BiNNENKORT worden de twee prentenboeken van HARTY opnieuw gedrukt en uitgegeven!

 

Prentenboeken en tips bij de actie HARTY voor het vergeten kind!

Kidscorner/ Kinderhoekje 1

Hoe voel jij je vanbinnen?

Dat je je vanbinnen anders kunt voelen dan dat je vanbuiten laat zien, is voor volwassenen een bekend gegeven. Voor kinderen is dit minder duidelijk. Met het personage Harty geeft Mieke de kinderen meer inzicht hoe zij naar zichzelf en naar volwassenen kunnen kijken.

De 2 prentenboeken van De avonturen van Harty, met schitterende tekeningen van Ellen ten Kate, kun je bestellen via www.vrijevlinder.net of rechtstreeks bij Uitgeverij Boekscout.

Deel 1: Mijn allerbeste vriend

Deel 2: Harty is jarig

https://www.boekscout.nl/shop2/zoeken.php?tw=De+avonturen+van+Harty+deel+1+Mieke+Beiler


Kidscorner / Kinderhoekje 2

Creatieve tip bij de prentenboeken van De avonturen van Harty deel 1 en 2


Bestellen kan door op deze link te klikken!Prentenboeken: De avonturen van Harty 

 De Avonturen van Harty deel 1 "Mijn allerbeste vriend"

Je kunt deze 2 delen van de Avonturen van Harty deel 1 en 2 bestellen bij Uitgeverij Boekscout of in de boekwinkel.


Mieke heeft in haar leven veel ervaringen opgedaan over gevoelens die je kunt laten zien of voor jezelf kunt houden. Doordat zij en haar man vele jaren samen als reizend koppel door vele landen trokken, ontmoetten ze verschillende mensen die eigenlijk allemaal eenzelfde ding gemeen hadden: Je kunt je gevoelens verstoppen of je kunt ze laten zien! Mieke wil graag met Harty laten zien dat openheid kan leiden tot bijzondere vriendschappen!

Mieke: "Omdat ik veel coaching geef aan vrouwen met een traumatisch verleden, merk ik dat kindertrauma's beter bespreekbaar worden als ik het voorbeeld van "Harty-die-haar-gevoel-vanbinnen" laat zien."

www.vrijevlinder.net


deel 2 "Harty is jarig"

Dit is het tweede deel van de avonturen van Harty. De uitgever gaf de volgende beoordeling: "Dat je je vanbinnen anders kunt voelen dan dat je vanbuiten laat zien is voor volwassenen een bekend gegeven. Voor kinderen is dat minder duidelijk. Het kan dus lastig zijn om dit met je kind te bespreken. Met dit boek heb je een prachtige tool ontwikkeld die kinderen kan helpen zich beter te uiten! Goed gedaan."

Voor deel 2 gaf de Uitgeverij deze beoordeling:

"Ook in dit vervolg op de avonturen van Harty bied je jonge lezers een aansprekend en leerzaam verhaal. Opnieuw maak je kinderen goed duidelijk dat ieder zijn eigen karakter en gaven heeft, wat ik een belangrijke en waardevolle les vind. Door vragen te stellen in de tekst laat je jonge lezers ook bewust nadenken over die les en bouw je op een speelse manier interactieve elementen in. Kinderen kunnen, net als bij het vorige boek, het geleerde meteen in de praktijk brengen door op kleurplaten emotie aan te geven. Hiermee rond je het verhaal perfect af. Ik verwacht dat kinderen de les die jij biedt vlot zullen oppakken, omdat de gebeurtenissen in het verhaal dicht bij de belevingswereld van kinderen staan. De sprekende afbeeldingen zijn opnieuw van hoge kwaliteit en maken een schitterend geheel van dit boek, dat kinderen helpt emoties te herkennen en hiermee om te gaan." 

Je kunt deze 2 delen van de Avonturen van Harty deel 1 en 2 bestellen bij Uitgeverij Boekscout of in de boekwinkel.


ACTIE: 

Harty voor het jarige kind.

Wil je ook meedoen aan deze actie?

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is.

Koop en doneer jij ook "Harty is jarig"?  

Hoe kun je dat doen?

Bestel één van de prentenboeken van Harty en geef het cadeau aan een jarig kind.

Misschien woont er ook een kind bij jou in de straat dat het juist nu heel erg nodig heeft!

Ik heb van veel gezinshuizen bericht gekregen dat ze de kinderen graag een prentenboek van Harty in handen willen geven!

Door verschillende donaties hebben we de kinderen blij kunnen maken. Maar er zijn nog veel kinderen die wachten op een sponsor!

In deel 1 en 2 van de Avonturen van Harty worden emoties bespreekbaar gemaakt die de kinderen zullen helpen om zich beter te kunnen uiten!

Klik hier om deel 1 "Mijn allerbeste vriend"

en om deel 2 "Harty is jarig" te bestellen.

Voor donaties voor de actie om "vergeten" kinderen blij te maken, kunt u uw gift storten op mijn rekening:

NL81 INGB 0003755372

M.J. Beiler-Christiaanse

BIC code:

INGBNL2A

Met vermelding van DONATIE HARTY

Ik zal ervoor zorgen dat de boeken bij het jarige vergeten kind terecht zal komen!

Wilt u erbij vermelden:

Actie voor het jarige vergeten kind

Klik op de knop om het radio interview beluisteren dat uitgezonden werd bij Omroep Zeeland in de Kinderboekenweek 2022 over deel 3 van prentenboek Harty: "De Vlinderkoningin".

bottom of page