top of page

Workshops kinderdans

Kijk even hier om filmpjes te bekijken.

 

Aanbiddingsdans

Psycholoog drs.Marrie van der Feen zegt over de workshops Dans en Expressie:

"Psychosociale pastorale zorg wijst op het belang van een vreugdevolle dankbare positieve mindset en op activiteiten die vreugde en plezier geven. Dansen voor God werkt genezend bevorderend. Mieke gebruikt daarbij veel zachte en fel gekleurde stoffen waarmee zij uitbeelding geeft aan haar verhaallijn tijdens het dansen. Zij neemt de mensen mee in een soort theaterspel waarin iedere deelnemer zelf een eigen rol speelt.

Zo beeldt zij bijvoorbeeld samen met haar dansers het verhaal van Esther uit die om een gunst ging vragen bij de koning. Een andere keer gaan alle ogen lachen als er met elkaar een rivier wordt uitgebeeld waarin ieder een verfrissende duik neemt. Zowel kinderen als volwassenen worden opgevrolijkt terwijl er ook individuele aandacht wordt gegeven als ieder naar eigen keuze mag beleven dat God je omarmt met de veilige vleugels zoals psalm 91 dat beschrijft.

De Bijbel spoort ons aan om vreugdevol en dankbaar en zorgeloos te zijn: "Wees blij in de Here; ik zeg het nog eens: Verheug u in Hem! Laat uw vriendelijkheid bij iedereen bekend zijn. De Here is dichtbij u. Maak u nergens zorgen over, maar bid voor alles. Vertel God al uw verlangens en problemen en vergeet vooral niet te danken voor alles wat Hij doet. Dan zult U de vrede van God ervaren, een vrede die ons menselijk besef te boven gaat en die de wacht houdt over uw hart en gedachten omdat u in Christus Jezus bent."

Dit kun je hier lezen.

 

Dansen is leuk

Je beleeft een diepere heling. Door de dans en de persoonlijke aandacht en het gebed wordt een diepere laag aangeraakt in jezelf waar niemand bij kan komen. 

Creatief schilderen.

Creatief bezig zijn: Tekenen, schilderen, moodbords maken en andere creatieve uitingen zoals fotografie bevatten veel curatieve factoren.

bottom of page