top of page
Search

Bewaar je hart


Vannacht werd ik wakker gemaakt door Antoine. Ik zat namelijk in een nachtmerrie. Gelukkig gebeurt dat maar zelden. Blijkbaar maakte ik een hoop lawaai en dat was echt heel naar. In mijn droom had ik eerst iets heel moois gedroomd en daarna ging ik een meisje uitzwaaien, maar ik vergat mijn tasje mee te nemen. Die lag nog op de stoel. Maar opeens besefte ik dat er vast iemand mijn tasje had meegenomen en ik inspecteerde alle mensen die de trein waren uitgestapt. En ja hoor...ik zag de dief...Ze liep heel schuw tussen de stroom van mensen die uit de trein waren gestapt en ik zag dat mijn tasje nog half open was....Tja, en toen ging ik de confrontatie aan met deze vrouw. Ik wilde haar aanvallen, maar Antoine haalde mij gelukkig uit mijn nachtmerrie. Vervelend natuurlijk. Maar ik werd wel gewaarschuwd wakker. "Goed op je tasje letten, Mieke!", hoor ik Antoine vaak zeggen. Hij is een echte bodyguard en ik ben hem daar heel erg dankbaar voor.

Als ik Antoine niet had gehad, was ik in mijn onnozelheid al vaak iets verloren....

Zo is het ook met alle schatten in je hart.

Ik ben heel makkelijk in het delen van de schatten die ik verzameld heb door de jaren heen. Dat zijn mooie schatten van innerlijke heling en waardevolle levenslessen. Juist doordat wij vrijwillig alles hebben losgelaten aan aardse bezittingen, hebben we meer levenslessen geleerd dan de doorsnee Nederlander die gaat zitten op zijn bezit. De schatten in je hart zijn veel belangrijker. Geen jaloezie, maar uitdelen van wat je hebt ontvangen. Geen bitterheid maar steeds weer jezelf openen voor liefdevolle heling. Geen overdreven zuinigheid maar door geloof leren leven en delen vanuit de overvloed van het leven. Geen eigen belang voorop plaatsen, maar leren streven naar eenheid.

Het kostbare bezit is jouw eigenwaarde en innerlijk geluk.

Zo kan ik nog wel even doorgaan....Maar het allerbelangrijkste is dat je de diepste schat in je hart bewaakt. Dat is het kostbare bezit dat God de Vader aan je heeft gegeven: Jouw eigenwaarde en innerlijk geluk. Niemand kan dat afpakken.

Als golven van ellende en vreselijke berichten je ziel dreigen te overstromen, dan open je het raam en laat je de frisse lucht naar binnen stromen. Dan zie je alle ellende even niet en ruik je de frisse geur van (in mijn geval) de zeelucht en hoor je de vogels in de natuur. Je mag erop uit trekken om de goede dingen van het leven op te pakken en die te bewaren in je hart. Die kan niemand van je afpakken. Dat is jouw kostbare geheim. Dat mag je koesteren.


Op het plaatje zie je allemaal stukjes van een hart dat nu geheeld is. Daaronder was verdriet en boosheid en innerlijke pijn te zien. Maar ieder stukje van het hart heeft heling gevonden door de liefde van de Here Jezus.

Zou je daar meer van willen weten?

Klik dan op contact, en stuur een berichtje.

Liefs,

Mieke


80 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page