top of page
Search

Een muur om je hart

Updated: Apr 1

Lang geleden kon ik niet praten. Ja, ik praatte wel , maar echt praten kon ik niet. Ik wist zelfs niet dat er een deel van mij zich afsloot. Als er iemand in mijn buurt kwam die mij afwees, sloot ik me onmiddelijk af en trok ik me terug. Ik wilde mij niet openen voor gesprek. Jammergoenoeg is er nooit iemand in mijn leven geweest die in dat verborgen plekje in mijn hart mocht komen. Het waren altijd cliënten die in hun angst of paniek mij afwezen en scherpe opmerkingen op een beschuldigende manier naar mij toeworpen waardoor ik me terugtrok. De ander bleef met haar pijn zitten en ik durfde het gesprek niet aan te gaan omdat ik bang was voor nog meer pijn. Ik dacht dat ik niet goed genoeg was om die cliënt/coachee te mogen helpen. Ik durfde ook niet te confronteren. Ik bouwde als hulpverlener een muur rondom mij totdat ik het niet meer aankon. Ik voelde me zo vreselijk afgewezen. Keer op keer. Totdat ik me op een dag inschreef voor een seminar over misbruik. De arts uit de UK ging uitleggen hoe een misbruikt persoon reageert. Dat die persoon een muur rondom zijn/haar hart heeft gebouwd en niemand meer toe wil laten uit zelfbescherming. Toen heb ik mijn vinger opgestoken en heb in de groep verteld dat ik mij als hulpverlener misbruikt voelde. Ik werd afgewezen omdat ik ruimte gaf aan de cliënt/coachee om haar GEVOELENS TE UITEN naar mij toe. Maar als de coachee dan begon met boze opmerkingen die mij persoonlijk raakten, kon ik het niet meer aan en sloot ik mezelf ook op. Ja daar zaten we dan. Zij met haar pijn en frustraties en ik met de mijne. Ik blokkeerde mijzelf en ik durfde het gesprek niet aan te gaan. Nu, vele jaren later zie ik hoe belangrijk die fase in mijn leven is geweest. Ik moest die situaties meemaken en onder ogen zien om zelf diepere heling te ontvangen.

Na dat seminar over misbruik heb ik mezelf ingeschreven voor een programma van enkele weken in de UK om diepere heling te ontvangen in dat deel in mijn hart dat zich zo ongewenst en misbruikt en eenzaam voelde.

Bij het kennismakingsrondje heb ik in de groep eerlijk verteld dat ik me misbruikt en eenzaam voelde.

Daar werd heel betrokken op gereageerd. Na enkele weken kwam er een dag van persoonlijk gesprek. Lees je het goed? Ja echt waar! Pas na enkele weken kwam er een persoonlijk gesprek. Het was blijkbaar zo gepland dat je weken de tijd kreeg tijdens dat programma om te durven praten over iets heel dieps dat je weg had gestopt in jezelf.

Ik had meer dan 50 jaar iets verstopt in mezelf. Ik had er nooit over durven praten. En daar zat ik dan met 2 vrouwen tegenover mij. Zij waren kundig en lief en zeer betrokken. Ik mocht iets vertellen over mezelf en ik opende me! Daar was moed voor nodig maar ik heb het gedurfd om de muur rondom mijn hart af te breken.

Er was moed nodig om de muur rondom mijn hart af te breken.

Maar wonderlijk genoeg was ik er blijkbaar opeens aan toe. Ik voelde op dat moment zoveel veiligheid, dat ik het aandurfde.

Ik had mezelf voorbereid met het maken van een schilderij. Daarin liet ik zien hoe ik blij was met mezelf en dat andere mensen van mij genoten en ik van hen. Dat ik het geweldig vond om mensen te mogen helpen . Maar ik liet in het schilderij ook zien hoe ik mij voelde als ik diep vanbinnen werd geraakt door mensen die zich afsloten uit zelfbescherming en dan beschuldigende opmerkingen gingen maken naar mij toe. Dat waren scherpe pijlen die ik niet kon handelen en waardoor ik ik recht in mijn hart werd geraakt en gewond raakte. Dat gebeurde keer op keer. Ik sloot mezelf dan af en verstopte mij als hulpverlener ook achter een veilige muur. Zo kon ik mijn cliënt/coachee niet verder helpen en kwamen we beiden niet verder.

Totdat ik daar op die dag tijdens het programma in de UK was aangekomen. Die 2 vrouwen zaten tegenover mij en luisterden. Ze hoorden mijn verhaal aan naar aanleiding van het schilderij dat ik gemaakt had. Ze reageerden heel erg betrokken en die ene vrouw reageerde heel accuraat. Ze zei dat ik iedere keer zo geraakt werd en mijzelf liet verwonden omdat ik een heel diep deel in mezelf nog nooit had laten helen. Ik was erg verbaasd. Mijn ziel had al zoveel heling ontvangen en nu vertelden zij mij dat ik diepere innerlijke heling mijn geest nodig had!!! Ja, ik wilde daar natuurlijk heel erg graag genezen. Dat was de reden geweest dat ik me had opgegeven voor dat programma. Zij lieten mij die dag zien hoe ik een gedeelte van mijn identiteit had afgesloten. Daar was nog nooit iemand binnen geweest. Ik had een muur rondom mijzelf gebouwd en had er nog nooit over gesproken met iemand. Daar in Engeland opende ik mij voor het eerst over dat afgesloten gedeelte in mijn hart waar ik mij zo eenzaam en afgewezen had gevoeld. Ik merkte dat het begrip van de 2 vrouwen al zo helend was. Omdat zij goed konden luisteren, konden ze mij ook goede raad geven. Vanaf die dag heb ik steen voor steen die muur rondom mijn hart afgebroken.


Wil je meer weten over mijn innerlijke heling?

Verlang je zelf ook naar diepere innerlijke heling?

Ben je er moe van geworden dat je altijd verstoppertje speelt?

Wil je ook transparant zijn en geheeld worden?

Zelfs als je al jarenlang een hulpverlener, spreker (of vul zelf maar in...) bent geweest?

Dan mag je vandaag toestemming geven om jezelf te openen.

Ook voor jou is er innerlijke heling mogelijk!

Kijk even voor meer info hier.


36 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page