top of page
Search

Eva's gebroken hart

Updated: Oct 13, 2023


Eva is de moeder van het leven. "Zij die leven voorbrengt; De leven gevende", betekent haar naam. Wat zo mooi bedacht was door de VADER in de hemel, werd direct geroofd door de vijand van God, de duivel, die Eva verleidde om van de verboden vrucht te eten.

De mens heeft de mogelijkheid gekregen om te kiezen. Dat is zoals God het bedacht had. Hij wil graag dat de mensen uit vrije wil, met hun hele hart, kiezen voor Hem.

Adam en Eva mochten eten van de Boom van het LEVEN. Zoveel als ze wilden. Maar van de verboden vrucht van de boom van KENNIS van goed en kwaad mochten ze niet eten. En Eva koos ervoor om in te gaan op de verleidende praatjes van de duivel. Direct daarna reageerde ze door die vrucht te delen met haar man Adam. En ook Adam ging in op de verleidende praatjes van zijn vrouw.

Niemand is hier goed te praten. Zij niet en hij niet. Beiden hadden de keuze om NEE te zeggen. Beiden kozen voor gebrokenheid. Eva die leven voort zou brengen brak het mooie verbond met God de Vader en beschadigde haar ene vleugel. Ze heeft vanaf die dag gebrokenheid voorgebracht in het leven van de hele mensheid.


Hoe kun je herstellen van die gebrokenheid?


Hoe kun je stoppen met verleiden?


Hoe kun je LEVEN doorgeven vanuit een geheeld hart?
Hierboven heb ik een collage gemaakt van diepe gebrokenheid en herstel.


Allereerst wil ik je vragen om eerlijk te zijn naar jezelf. Waarin voel jij gebrokenheid in je hart? Welke delen in jezelf voelen niet goed? Waarin zou je graag vernieuwd willen worden? Vanaf de zondeval tot nu toe is de duivel nog steeds afschuwelijk aanwezig op aarde. Het is nu een strijd in jouw gedachten.

Naar wie luister jij?

Bij WIE schuil jij?

Vanuit de veilige SCHUILPLAATS bij God kun je weerstand bieden tegen verleidingen en pesterij en aanval.

Maar je hart wordt pas echt VRIJ als je zelf bevrijd bent! Daarna is het veel makkelijker om verleiding buiten de deur van je hart te houden. Daarom heb je innerlijke heling nodig!


47 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page