top of page
Search

Hotel California
Om het nummer "Hotel California" van de Eagles is veel te doen geweest. Veel kritiek vanuit de christelijke wereld heeft het nummer weggezet als werelds en demonisch. Maar de zanger van de Eagles (Don Henley) heeft meerdere keren gezegd dat het lied gaat over de zelfkant van de maatschappij en het overmatige cocaïne gebruik onder artiesten, acteurs en actrices in Los Angeles.

In de Bijbel staat dat de demonen sidderen als God eraan komt met Zijn kracht.

Daarom wil ik eens dieper op dit lied van de Eagles ingaan. Ik ben niet opgegroeid met seculiere/niet christelijke muziek. Mijn achtergrond is klassieke muziek en gospelmuziek. Maar dit nummer heeft mijn interesse.

Is er soms iets in dit nummer dat christenen triggert. Iets waar ze zelf nog mee worstelen?


Ikzelf heb jarenlang geworsteld met paniekgedachten en verlatingsangst. Toen wij onze pelgrimsreizen maakten zonder enig bezit en zonder woon- of verblijfplaats heb ik mogen ontdekken hoe goed de VADER voor ons kon zorgen. En dat doet Hij nu nog steeds. Hij blijft voor mij zorgen, iedere dag. Wat voor omstandigheden er ook op mijn pad komen,

HIJ ZORGT.

Dat zijn diepe lessen van volledig vertrouwen op de goedhied van GOD.


Maar blijkbaar heeft iedereen een vluchtkamertje in zijn hart. Een plek zoals in Hotel California. Een plek waar je jezelf kunt verdoven. Het maakt niet uit wat voor soort verdoving het is: of het drugs, alcohol, sexverslaving, of andere verslavende bezigheden zijn (vul zelf maar in). Dan kun je kritiek hebben op dit lied, maar eigenlijk zit je er zelf in met je verslaving. Je denkt dat je niet zonder kunt...Je denkt dat dit altijd een deel van jou zal blijven en dat je er misschien nooit uit kunt komen.

Ieder heeft wel een vluchtroute in gedachte als de omstandigheid of de stress teveel wordt. Je vlucht naar een plek in je gedachten, in je hart, of naar een plek waar je zogenaamd rust vindt. Maar op die plek vind je geen echte rust. Meditatie kan je niet bevrijden, drugs en alcohol, annorexia, zelfbeschadiging en wat voor soort verslaving je hier in dit rijtje invult, is een vluchten in een kamertje zoals in Hotel California. De hotelkamer is eigenlijk jouw innerlijke gevangenis waar je naartoe vlucht om te bevriezen, om jezelf te verdoven. Dan hoeft je niet meer na te denken.

Maar wees eerlijk, het maakt je niet gelukkig om steeds die vluchtroute te nemen.

Je kunt beter je innerlijke huis op orde maken zodat het een tempel van de Heilige Geest wordt. Ik heb daar in Miekes Dagboek overgeschreven. (Klik hier)


Zo'n hotelkamertje in je hart lijkt makkelijk en kan een tijdelijke overlevingsstrategie zijn maar uiteindelijk wil niemend ergens aan verslaafd zijn. Innerlijke vrijheid, zonder verborgen vluchtroutes en zonder geheime hotelkamertjes in je hart, maakt werkelijk VRIJ.


Het is echt heerlijk om innerlijk VRIJ te zijn.

Sinds ik zelf mijn innerlijk huis op orde heb, komt er nog heus wel eens een duiveltje langs en probeert om binnen te dringen. Dan kan ik bang worden en opnieuw in paniek raken. Maar nu weet ik dat ik die stemmen niet meer moet toelaten. Ik wijs ze de deur en ik loop dan door al mijn kamers waar prachtige herinnerlingen liggen die ik heb bewaard voor in moeilijke tijden. Dan weet ik het weer heel erg zeker;

GOD ZORGT VOOR MIJ.

GOD ZORGT OOK VOOR JOU!!!61 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page